Imprejurimi si obiective

Lacul Vidraru
Lacul de acumulare Vidraru este situat pe raul Arges pe un sector de 28 km lungime, intre Cumpana si Oiesti. S-au forat 42 km de galerii subterane, s-au excavat 1.768.000 metri cubi de rocaƒ, din care aproximativ 1 milion metri cubi in subteran, s-au turnat 930.000 metri cubi de beton, din care 400.000 metri cubi in subteran si s-au montat 6.300 tone de echipamente electromecanice. Lacul de acumulare Vidraru are un volum total de 465 milioane metri cubi. Nivelul normal de retentie este de 830,00 metri deasupra marii (mdM), lacul avand, la aceasta cotaƒ, o suprafataƒ de 870 hectare si o lungime de 14 km.

Barajul Vidraru
Barajul Vidraru a fost, la momentul inaugurarii, al cincilea in Europa si al nouaƒlea in lume intre constructiile similare. Este un baraj din beton cu dublaƒ curburaƒ realizat din 22 ploturi verticale,avand inaltimea de 166,60 metri si o lungime la coronament de 307 metri si este traversat de nouaƒ galerii orizontale interioare. Constructia se sprijinaƒ pe versantii muntilor Pleasa si Vidraru. Turbinele (Skoda) si generatoarele electrice ale hidrocentralei asiguraƒ o productie de energie, intr-un an hidrologic mediu, de 400 GWh/an.

Acest site folosește cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. Înainte de a naviga pe acest site, te rugăm să citești politica de cookie și să îți exprimi acordul cu aceasta.
Spune-mi mai multe DA NU